2021 İçin Bulgaristan’da En Çok Tercih Edilen İşverenler

05 Mayıs 2021

Her yıl düzenlenen Employer of Choice  anketinde ilk iki sırada IT sektöründen şirketler yer aldığı için bu yıl da IT sektörü, pandemi ve belirsizliğin hakim olduğu zamanlarda çalışanlar tarafından en çok tercih edilen sektörlerden biri olarak ortaya çıkıyor. Bununla birlikte ilk beşte perakende ticaret ve tüketim malları üreten şirketler yer alıyor.
2021'de ilk sırada yer alan şirket 2020'nin de kazananı VMWare oluyor. Yazılım şirketi, 2019 yılında 3. sıradan geçen yıl pandemi döneminde lider pozisyonuna yükseldi ve olağanüstü hal sırasında Bulgaristan'da işveren imajında ​​lider konumunu koruyor.
İkinci sırada, başka bir yazılım devi SAP Labs Bulgaria (2020'de 3. sıradan yükseliyor) yer alıyor. İlk 3, şaşırtıcı bir şekilde geçen yıl 7. sırada olan Lidl Bulgaria tarafından dolduruluyor.
İlk beşe tüketim malları şirketleri giriyor - Nestle Bulgaria bir yıl önceki 20. sıradan 4. sıraya yükselirken beşinci sırada 3 sıra ilerleyen Coca-Cola Bulgaria var.
İlk onda Lufthansa Technik Sofia, Hewlett Packard Enterprise, Coca-Cola Hellenic, Coca-Cola European Partners Services Bulgaria ve IBM Bulgaria LTD yer alıyor.

Kaynak: https://www.investor.bg/strategii/127/a/koi-sa-nai-jelanite-rabotodateli-v-bylgariia-za-2021-g-326724/
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği