AB'nin Dış Sınırları Ay Sonuna Kadar Kapalı Kalacak

09 Haziran 2020

Avrupa Birliği (AB) İçişleri Bakanları Konseyi toplantısında AB’nin koronavirüs salgını nedeniyle üçüncü ülke vatandaşları için giriş yasağını uzatma kararı alındı ve Avrupa Komisyonuna ayın sonuna kadar AB'ye zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının uzatılmasını önermesi kararlaştırıldı. AB'nin dış sınırları şu anda 15 Haziran'a kadar kapalı. AB İçişleri Komiseri İlva Johansson, video görüntülü olarak yapılan AB İçişleri Bakanları Konseyi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ”Hakim görüş, dış sınırlardaki kısıtlamaların uzatılmasının, temmuz ayından itibaren aşamalı olarak kaldırılmasına hazırlanmamız için iki hafta uzatılması gerektiğidir” diye kaydetti.
 
Johansson, “İlk önce iç sınırların, ardından dış sınırların açılması için büyük destek var" dedi. AB Komiseri, ”Çoğu ülke 15 Haziran'dan itibaren Schengen ülkeleri arasındaki sınır kontrollerini kaldırma kararı almıştır veya böyle bir karar almaya hazırlanıyor. Ancak bazı ülkeler biraz daha beklemek istiyor” diye izah etti. Johansson, “Ayın sonuna kadar Schengen bölgesindeki dolaşımın tamamen serbest olacağına inanıyorum” dedi.
 
Bulgaristan, 1 Haziran'dan itibaren Yunanistan ve Sırbistan ile seyahatleri serbestleştirmeyi kararlaştırdı, ancak hala her türlü seyahatlerin başlatılması konusunda Romanya'dan yanıt bekliyor.
Koronavirüs salgınının kontrol altına alınamadığı 8 Avrupa ülkesinden gelenler için 14 günlük zorunlu karantina uygulaması devam ediyor. Belçika, İsveç, Malta, İspanya, İtalya, İrlanda, Portekiz ve İngiltere söz konusudur.
 

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25218
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği