Alman Şirketi BADER, Rusçuk’ta Fabrika Açacak

27 Kasım 2018

Ekonomi Bakanlığından verilen bilgiye göre Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksandır Manolev, otomobil bileşenleri üreten Alman şirketi BADER’in yönetimiyle Bulgaristan’ın Berlin Büyükelçiliği’nin Ekonomi ve Ticaret Ofisi’nde görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede şirketin Rusçuk şehrinde 700 kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı.

BADER, lüks oto koltuk kılıfı ve ıstampalama aletleri üretecek bir fabrika açmayı planlıyor. Şirket, 2019 yılının ikinci yarısında üretime başlamayı amaçlıyor.  BADER aynı zamanda, araba iç tasarımında dünyanın ilk üçü arasında bulunuyor, müşterileri ise BMW, Mercedes, Audi gibi önde gelen otomobil üreticileridir. 

Bakan Yardımcısı, otomobil inşaat sektörünün Bulgaristan ekonomisinin en hızlı gelişen sektörleri arasında bulunduğunu vurguladı. Manolev,”Bu sektörde çalışanların sayısı 50 000’i aşıyor ve üretimi artırmak için ciddi bir potansiyel ve yeni istihdam yaratma imkanı var” diye ekledi. 

Manolev’in ifadelerine göre yüksek teknoloji ile yapılan üretim sektörleri arasında en çok yabancı yatırımlar çeken sektör budur. Son yıllarda önde gelen otomobil markaları için otomobil bileşenleri üreten tesislerin genişletildiği ve yeni üretim tesislerinin açıldığı gözleniyor.

BADER, Rusçuk şehrinde fabrika sahibi olacak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ikinci büyük Alman yatırımcıdır. Diğer şirket VITTE Otomotiv, 2014 yılından beri Tuna Nehri kıyısında bulunan şehirde başarılı bir faaliyet yürütüyor. 

Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=21985

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği