Alman VOSS Automotive Şirketi, Lofça Yakınlarında Fabrika Kuracak

16 Ekim 2018

Alman VOSS Automotive Şirketi’nin tanıtımında, şirketin Lofça şehri yakınlarında otomobil parçaları üretimine başlayacağı açıklandı. Şirketin 15 milyon leva yatırım yaparak yeni 1.000 kişiye istihdam yaratacağı belirtildi. Tanıtım etkinliğinde hazır bulunan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, VOSS Automotive Bulgaria Şirketi Genel Müdürü Roland Weiss ve VOSS Automotive Şirketi Genel Müdürü Stefan Otto’ya idari yardım yapılacağına dair birer belge takdim etti. Bu belge sayesinde şirkete yatırımcı sınıfı sertifikasının düzenlenmesi için gerekli olan belgelerin elde edilmesinde gerekli tüm destekler sağlanacak.
 
Bakan,” Ülkede önde gelen uluslararası otomotiv markaları için parça ve sistemler üreten 170'den fazla şirket faaliyet gösteriyor. Sektörde çalışan sayısı 40.000’i aşmaya devam ediyor. Bunlar sadece bu sektörde değil, aynı zamanda ilgili sektörlerde çalışanlardır” diye vurguladı. Karanikolov,” Yalnızca 2005- Temmuz 2018 dönemi için Yatırım Teşvik Yasası kapsamında 21 adet A sınıfı yatırımcı sertifikası düzenlenmiş ve projelere yapılan yatırımların toplam tutarı 1 milyar BGN'yi aşmıştır” diye belirtti.
 
VOSS Automotive Şirketi’ne ait fabrika, Lofça İlçesi’ne bağlı Bahovitsa köyünde yaklaşık 15.000 metrekare alan üzerine kurulacak. Şirket, eski Litex Motors fabrikasında otomotiv endüstrisi için parçalar üretecek. Fabrika, sadece binek otomobil parçaları üretimine odaklanacak. Şirketin ana müşterileri arasında Volkswagen ve onun yan kuruluşu MAN ve Audi’nin yanı sıra GM, Chrysler, Navistar ve başka markalar bulunuyor.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=21792
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği