Başbakan Borisov, Sofya Tech Park’ta BOSCH Mühendislik Merkezi'nin Açılışına Katıldı

15 Ekim 2019

Başbakan Boyko Borisov, Sofya Tech Park’ta BOSCH Mühendislik Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Başbakan, açılışta yaptığı konuşmada, “Çabalar sonuç veriyor – arka arkaya merkezler açılıyor, yüksek nitelikli çalışanlar yurt dışından ülkeye dönüyor, çünkü Bulgaristan yaşamak için harika bir yer” diye kaydetti.

Borisov, Bulgaristan’ın yabancı yatırımcıları çekmeye devam ettiğini vurguladı ve birkaç gün önce Varna'da, 300'ü aşkın kişiye istihdam yaratılacağı mali hizmetler alanında faaliyet gösteren Belçikalı KBS Şirketler Grubu’nun Varna’da Ortak Hizmet Merkezi’nin açılışı yapıldığını hatırlattı.

Başbakan, Dünya Bankası'nın Dış Kaynak Merkezinin de Sofya Tech Park'ta bulunduğunu ve sekiz AB süper bilgisayarından birinin burada bulunacağını vurguladı. Borisov, ”Bilim üretiliyor, harika şeyler yapılıyor ve inşa edilmeye devam ediliyor. Çabalarımız ödüllendirilmektedir” diye kaydetti ve yeni Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Layen'in bizim temsilcimiz Maria Gabriel’in sorumluluk alanının inovasyon ve gençlik olarak belirlemesinin bir tesadüf olmadığını sözlerine ekledi.

Sofya’da açılan BOSCH Mühendislik Merkezi'nin amacı, otomobil üreticileri için lider bir BT global yazılım satıcısı olmaktır. Otomotiv endüstrisinin gelecekteki gelişimi için yazılımların geliştirilmesi Bulgaristan'ı dünya haritası üzerinde otomobil sektörü için önemli bir hedef haline getirecektir. Bu da stratejik yatırımcıları Bulgaristan’a çekmek için bir fırsat olabilir. 2023 yılına kadar merkez 500'den fazla nitelikli mühendisi istihdam edecek.

Kaynak:https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23806&fbclid=IwAR3HnLIcIk4EIzMFERcXr98RX7eHcYgV4bPwsVI40oFaH-z3z4P_FviKxwk
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği