Bulgaristan, 2018’in İlk 8 Ayında 18 Milyar Avro Değerinde Ürün İhraç Etti

10 Aralık 2018

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksandır Manolev’in, “Modern İşletmeler Önündeki Dijital Dönüşüm Zorlukları" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, “Bulgaristan, 2018'in ilk sekiz ayında yaklaşık 18 milyar avro değerinde mal ve ürün ihraç etti” dediği kaydedildi.

Manolev,”Küçük ve orta ölçekli işletmeleri dijitalleştirmek ve e-ticaretin payını artırmaktan başka Bulgaristan’ın ihracatını desteklemek için daha kolay ve daha erişilebilir bir araç yoktur” diye belirtti. Bakan Yardımcısı’nın ifadelerine göre bu, inovasyonun ve üretimin modernleştirilmesi kadar merkezi bir konu olmayabilir, fakat hiçbir şekilde küçümsenmemelidir. Bu nedenle Ekonomi Bakanlığı, iş dünyası, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında küresel liderlerle aktif olarak ortaklık yapmaya çalışıyor.

Bakan Yardımcısı, Google ile ortak organize edilen dijital okuryazarlık konusunda 26 000'den fazla kişinin eğitildiği ortak eğitimleri örnek gösterdi. Manolev,” Bulgaristan'da küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve yeni şirketleri hedef alacak eBay ile bir eğitim programı başlattık” diye bildirdi.

Manolev’in sunduğu istatiksel verilere göre son 10 yılda Rekabetçilik ve İnovasyon ve Rekabetçilik operasyonel programları ile küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olarak 1 milyar avrodan fazla yatırım yapılmıştır.

Kaynak: https://www.economy.bg/economy/view/33672/Aleksandyr-Manolev-Bylgarskiyat-iznos-prez-2018-g-dostiga-18-mlrd-evro

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği