Bulgaristan, 2020’de Gerçekleştirdiği Kalkınma Yardımlarında Batı Balkan ve Doğu Ortaklığı Ülkelerine Odaklandı

10 Aralık 2020

Bulgaristan, 2020 yılında 5.5 milyon levadan fazla tutarla 18 ülkeye resmi kalkınma yardımı yaptı. Ekim ayına kadar sağlanan fonların bir kısmı ile ikili projeler ve uluslararası kuruluşlara eş finansman sağlamak için kullanılırken, diğer kısmı insani yardım şeklinde bağışlandı.
Yardımın önemli bir kısmı Batı Balkan ve Doğu Ortaklığı ülkelerine dağıtıldı. Her iki bölgede eğitim, bilim, kültür, sosyal entegrasyon ve sivil toplumun geliştirilmesine yönelik toplam 60 proje finanse edildi. Bunlardan 43 tanesi bizim uzun vadeli dış politika önceliğimiz olan Batı Balkanlar'ın Avrupa-Atlantik entegrasyonu ile ilgiliydi. Bulgaristan, 897 790 leva değerindeki 15 projesini finanse ederek Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'ne en büyük desteği verdi. Bu projelerin biri sayesinde Manastır’daki Georgi Naumov Belediye Lisesinin binası yenilendi.
Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova ve Karadağ'da gerçekleştirilen projelere de hibe desteği verdi. Fonlar sağlık, eğitim ve altyapı ile ilgili faaliyetleri finanse etmek için kullanıldı.
Kaynak: bnt.bg
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği