Bulgaristan 2025‘е Kadar 5G İle Kapsanacak

15 Nisan 2021

2025 yılına kadar önemli ulaşım koridorlarında beşinci nesil bağlantı sağlanacak ve çevre, seyrek nüfuslu ve kırsal alanlarda internet kapsama alanı iyileştirilecek. Ulusal Yeniden Yapılanma ve Sürdürülebilirlik Planı kapsamındaki "Bulgaristan Topraklarında Dijital Altyapının Büyük Ölçekli Konuşlandırılması" proje ulusal öneme sahip bir proje olarak ilan edildi.
Projenin tasarım ve yapımı tamamen Yeniden Yapılanma ve Sürdürülebilirlik Mekanizması tarafından finanse edilecek. Toplam değeri yaklaşık 685,1 milyon leva. Proje beş alandan oluşuyor - Önemli ulaşım koridorlarında 5G bağlantısı sağlanması; Yerleşim yerlerindeki kapsamın iyileştirilmesi; İletim kapasitesini artırarak devlet destek ağının geliştirilmesi; "Yeşil" bağlantı; Tüketimi teşvik etme.
Proje faaliyetleri, telekomünikasyon operatörlerinden 320 milyon leva tutarında ek yatırım çekecek. Şirketler, önümüzdeki yıllarda toplam 400 milyon levanın üzerinde yatırım yapmaya hazır olduklarını açıkladılar.
 Ayrıca spektrumun farklı kapsamlarda kullanılması için 2020-2023 döneminde 860 milyon leva tutarında yatırımlar öngörülüyor.

Kaynak: https://www.economy.bg/bulgaria/view/45180/Pokrivat-Bylgariya-s-5G-do-2025
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği