Bulgaristan Başbakanı Borisov Türk Akımı Açılış Törenine Katıldı

14 Ocak 2020

Türk Akımı doğal gaz boru hattı açılış töreni Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic olmak üzere üç Cumhurbaşkanını ve Bulgaristan Başbakanı Borisov’u bir araya getirdi.
Trud gazetesi Borisov’un sözlerine atıfla gelecek 50 yıl için Bulgaristan’ın gaz tedarikinin çeşitlendirilmesi üzerinde çalıştığını ifade ediyor. Gazete, Bulgar-Türk sınırı ile Bulgar-Sırp sınırı arasında inşaat işleri devam eden Balkan Akımı boru hattının iki ülkenin paylaştığı bir proje olduğunu, bu projenin Bulgaristan’a ve Sırbistan’a, iki ülkenin komşularına ve Güneydoğu Avrupa’ya çeşitli kaynaklardan rekabetçi fiyatlarla gaz tedarikini güvence altına alacağını vurguluyor. Borisov Putin’i Suudi, İtalyan ve Türk firmalarının 474 km uzunluğundaki Balkan Akımı hattını inşa ettiğine temin etti. Aralık ayında Moskova, Sofya’yı projeyi geciktirmekle eleştirmişti. Borisov ise projenin Mayıs ayına kadar tamamlanacağını söyleyerek cevap vermişti.
24 Chassa gazetesi Türk Akımının 53 milyon Avrupalıya doğal gaz tedariki sağlayacağının altını çizdi. Gazetede çıkan haber Türk Akımı, Balkan Akımı, Bulgaristan’ın Alexandroupolis depo ve regazifikasyon birimine planlanan 12,5 milyon euroluk yatırımını ele alıyor.
Kaynak: BTA   
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği