Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türk Teklas Şirketinin Kırcaali’deki Dördüncü Fabrikasının Açılışını Yaptı

17 Mayıs 2019

Başbakan Boyko Borisov, bugün Türk Teklas Holdingin Kırcaali’de kurduğu dördüncü fabrikasının resmi açılışını yaptı. 

Açılış törenine Başbakan Boyko Borisov, Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, Maliye Bakanı Vladislav Göranov, Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva, T.C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Kırcaali Valisi Nikola Çanev, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve Kırcaali Bölgesindeki Belediye Başkanları, Teklas Holding sahibi Raul Danon, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Teklas Şirketinin sahibi Raul Danon yapmış olduğu konuşmasında şunları belirtti: “On üç yıl önce Bulgaristan'a ilk yatırımımızı 50 işçi ile yaptık ve bugün 2500 kişiye ulaştık. Kırcaali dışında Momchilgrad ve Krumovgrad'a yatırım yapıyoruz. İki hafta önce, Vratsa'ya yaklaşık 1000 kişinin çalışacağı yeni bir fabrika yapmaya karar verdik. Amacımız, Bulgaristan'daki ciromuzun yakın gelecekte 400 milyon Leva'dan 1 milyar Leva'ya çıkmasını sağlamak. Bulgaristan ve Bulgar Hükümeti'ne büyük destekleri için teşekkür ediyorum”.

T.C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy yapmış olduğu konuşmasında açılış törenine katılan tüm konukları selamlayarak, “Teklas Bulgaria şirketinin Kırcaali’deki yeni yatırımlarının açılışı için sizlerle birarada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye’de kendi alanında önemli bir şirket olan Teklas, yurtdışına ilk yatırımı 2006 yılında Bulgaristan’a yapmıştır. Geçen 13 yılda şirketin Bulgaristan’da çok önemli yatırımlara imza attığını memnuniyetle görüyoruz. Bugün de bunlara yenileri ekleniyor. Kendilerini tebrik ve takdir ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyükelçisi olarak komşumuz, dostumuz ve müttefikimiz Bulgaristan’daki Türk yatırımlarının artması bizim için oldukça sevindirici. 3 bini aşkın Türk sermayeli Bulgar firmasının faaliyette bulunduğu Bulgaristan’da ekonomik ilişkileri iki ülkenin ortak yararına ileri götürmede verdikleri destek için Sayın Başbakan Borisov ve hükümetine teşekkür ederiz. Bugün, Türkiye, 5 milyar Dolara yakın yıllık ikili ticaret hacmiyle Bulgaristan’ın en büyük 3.ticaret partneridir. Ülkedeki en büyük yabancı yatırımlardan birisi de bir Türk yatırımıdır. Benim inancım bu rakamlarım çok daha artabileceği yönündedir. Ekonomik ilişkilerimiz ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun ve birlikte yaşama kültürünün çimentosudur.Teklas da ekonomik faaliyetleriyle buna değerli katkıda bulunmaktadır. Memnuniyetle görüyorum ki, Teklas, sadece ekonomik faaliyet yapmamakta, yatırım alanlarında sosyal sorumluluk projelerine de destek vermektedir. Keza, bugün burada olduğu gibi binlerce Bulgaristan vatandaşına da istihdam yaratmaktadır. Bütün bunlar ülkemizin komşumuz Bulgaristan’la ekonomik ilişkilerde destek verdiği konulardır. Ekonomik ilişkilerimizin ve dostluğumuzun her geçen gün daha da ileri gitmesindeki destekleri için Sayın Başbakana özellikle teşekkür ederim. Sözlerimin sonunda, Bulgaristan’da yatırım yapan Türk şirketlerinin ortak bir dileğini de dile getirmek istiyorum. Bildiğiniz gibi, Türk şirketleri buraya yatırım yaptığında Bulgarcanın yanında Türkçe bilen Bulgaristan vatandaşlarını istihdam etmek istiyorlar. Bu bağlamda, düşüncem, ne kadar çok Bulgarcanın yanında Türkçeyi de layıkıyla okuyup yazabilen Bulgaristan vatandaşları olursa, bu durum Türkiye’den gelecek yatırımı da daha da teşvik edecektir. Başta soydaşlarımız olmak üzere Bulgaristan vatandaşlarının Türkçeyi layıkıyla öğrenmeleri konusunda Bulgaristan makamlarının çalışmalarının devamını diliyor ve bu konuda işbirliğine de hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bu düşüncelerle, bir kez daha Teklas Bulgaria şirketini, değerli çalışmaları için kutluyor, bu vesileyle, Bulgaristan’ın güzide vatandaşları soydaşlarımızın da mübarek ramazan-ı şerifini tebrik ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” dedi. 

Başbakan Borisov konuşmasında, “İlk fabrikayı Raul'un babası ile başlamıştık, Tanrı onu affetsin. Bu gün babası aramızda değil fakat eminim ki oğlunun yaptıklarını yukarıdan izliyor ve mutlu oluyor. Hükümete teşekkür etmeye gerek yok, çünkü bu bizim işimiz ve inanıyorum ki bunu iyi yapıyoruz. Burada çıplak çayırlar vardı. Şimdi yüksek teknoloji parkları ve fabrikalar var. Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki en iyi dostluk köprüsü budur.” diye ifade etti. Başbakan Boyko Borisov, iş ve yüksek gelir olduğunda, saçmalıklar düşünmüyoruz diye sözlerine ekledi. 

Daha sonra Başbakan Boyko Borisov, Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy, Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva, Belediye Başkanı Hasan Azis, Kırcaali Valisi Nikola Çanev ve şirket sahibi Raul Danon fabrikanın açılış kurdelesini kestiler.

Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22928

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği