Bulgaristan Başkenti Sofya’da KOBİ’lere Destek için 1 Milyon Leva Değerinde Fon Oluşturuyor

07 Nisan 2020

Sofya belediye meclisindeki GERB üyeleri şehirdeki KOBİ’lere destek amaçlı 1 milyon levalık teminat fonu oluşturulmasını öneriyor. Bahse konu teminat fonu sayesinde azami değeri 10.000 levayı aşmayan krediler için başvuracak 120 şirketin bankalar önünde kredilerinin % 80’ine fon tarafından teminat sunulması hedefleniyor. Öneriyi belediye meclisi onayına sunan Georgi Georgiev, kriz esnasında teminatsız kredi vermeye yanaşmayan bankalar nezdinde KOBİ’lere bu şekilde destek vermeyi hedeflediklerini ve sağlanan finansman sayesinde işletmelerin bu dönemdeki maaş, sigorta, tedarikçilere ödemeler, kredi ödemeleri vs. gibi giderlerinin karşılanması mümkün olacağını ifade ediyor.
Sofya belediye meclisi değerlendirilmesine sunulacak bir diğer öneri ise kriz esnasında kaldırım hakkı ücreti veya belediyeye kira ödemesi gereken işletmelerin bu ödemelerden muaf edilmesi.  
Kaynak: capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/03/25/4046012_sofiia_suzdava_fond_s_1_mln_lv_v_pomosht_na_malkite_i/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=vecherni_novini
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği