Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı: Önümüzdeki Yıl Ağır Vasıtalara Toll Sistemi Uygulanacak; Vinyetler Elektronik Olacak

03 Ağustos 2018

Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov’un açıklamalarına göre 3,5 yıl sonra Sofya – Veliko Tırnovo arasında otobanın yapılması gerçekçi bir beklentidir. 2024 yılına kadar ise Sofya’yı Varna’ya bağlayan Hemus otobanının hazır olması planlanmaktadır.

Diğer yandan Rusçuk (Ruse) – Veliko Tırnovo arasında otobanın yapılabilmesi için Yüksek İdare Mahkemesi’nin 21 Eylül’de vereceği karar bekleniyor. Bakan, mahkemenin vereceği karar Bulgaristan Karayolları Altyapısı Ajansı lehine olursa, Rusçuk – Veliko Tırnovo otobanının inşaatı için ihale başlatacaklarını ve 2022-2023 yılları arasında inşaatı tamamlayacaklarını bildirdi.

Nankov, önümüzdeki yıl 3,2 km uzunluğu ile ülkedeki en uzun tünel olacak Şipka tünelinin ihaleye açılacağını da duyurdu. Çok sayıda yabancı yatırımcının bu projeye ilgi duyduğunu belirten Bakan, yabancı sermaye olmasa bile tünelin inşaatı için devletin finansman sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.economic.bg/bg/news/10/nankov-do-35-g-shte-ima-magistrala-ot-sofiya-do-veliko-tarnovo.html

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği