Bulgaristan Borsası, Bulgar Şirketlerinin Almanya ve Tüm Dünyada Sermayeye Erişimini Kolaylaştırıyor

28 Nisan 2021

Bulgaristan Borsası (BSE), Deutsche Börse Venture Network'ün ortağı oldu. Bulgaristan’dan girişimciler ve KOBİ'ler, yeni kurulan ortaklık sayesinde Almanya'da ve dünyada sermayeye hızlı ve kolay erişebilecek.
Deutsche Börse Venture Network, dünya çapında 32 ülkeden 460 risk sermayedarından oluşan bir ekosistem. 200 şirket bu ekosistemin üyesi ve kurulduğu 2015 yılından bu yana toplam 4,6 milyar Euro finansman toplamayı başardılar.
BSE'nin İcra Müdürü olan Doç. Dr. Manyu Moravenov, "Deutsche Börse Venture Network  ile birlikte, Bulgar şirketlerinin gelişimlerini ve büyümelerini teşvik etmeleri için yeni bir ufuk yaratmayı başardığımız için mutluyuz. BSE, Bulgaristan'dan potansiyel üye şirketlerin ücretsiz değerlendirme ve istişareleriyle ağa erişim için bir köprü görevi görecek." dedi.
Deutsche Börse Venture Network'e katılacak Bulgar şirketleri adayları aşağıdaki kriterlerden en az üçünü karşılamalıdır:
- erken aşamadaki yeni başlayanlar için - en az 1 milyon Euro gelire sahip olmak, çok sayıda yeni müşteri veya müşteri tabanında büyük bir büyüme gibi bazı özel iş göstergelerini kapsamak, tanınmış yatırımcıya sahip olmak ve 1 milyon Euro'nun üzerinde sermaye çekmiş olmak;
- daha eski şirketler için - 10 milyon Euro'nun üzerinde gelire sahip olmak; en az % 30 yıllık gelir artışı, 0,5 milyon Euro'nun üzerinde yıllık net kâr, 5 milyon Euro'nun üzerinde öz sermaye, tanınmış lider yatırımcılar ve 10 milyon Euro'nun üzerinde sermaye çekmiş olmak.
Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/45285/BFB-ulesnyava-dostypa-do-kapital-na-bylgarski-firmi-v-Germaniya-i-cyal-svyat-
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği