Bulgaristan'da Filibe İş Dünyası Da Personel Eksikliğinden Yakındı

20 Ağustos 2018

Bulgaristan Sanayi Odası’nın İcra Kurulu Başkanı Radoslav Radev, Sanayi Odası’nın Filibe’deki Yönetim Kurulu Başkanı Yordanka Klyaşeva ve Odanın Yönetim Kurulu üyesi “Makskom” şirketinin sahibi Maksim Mitkov ile görüştü. Görüşme Filibe’de gerçekleşti ve Bulgaristan genelinde ve Filibe’de ekonomik durum konuları ele alındı. Filibe iş dünyasının temsilcileri personel eksikliğini, kötü altyapıyı, Filibe’nin kötü ulaşım şemasını ve yavaş bürokratik hizmeti önde gelen bölgesel sorunlar olarak gösterdi.

Dünya’nın önde gelen bisiklet üreticilerinden olan “Makskom” yıllık 430 bin bisiklet üretmekte. Makskom’un sahibi Maksim Mitkov, 2012 yılında firmada 1100 kişi çalıştığını, şu anda bu sayının 650’y e gerilediğini aktardı. Mitkov, halihazırda 150 işçi daha aramalarına ve ortalama net ücretlerinin 1000 levanın üzerinde olmasına rağmen personel bulmakta zorluk çektiklerini bu yüzden Ağustos sonunda tekrardan % 15’lik bir zam yapmayı planladıklarını ifade etti.

Görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Radoslav Radev, Filibe’nin daha fazlasını hakkettiğini ve bunun için birlikte çalışılması gerektiğini, Filibe Havalimanı’nın bütün Güney Bulgaristan için büyük bir değer olduğunu ve havayolu kargo taşımacılığının, geleceğin taşımacılığı olduğunu ifade etti. Radev, “Diğer bölgesel görüşmelerimizde de olduğu gibi, burada da personel eksikliği sorunu öne çıkıyor” dedi.

Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/32476/I-biznesyt-v-Plovdiv-se-oplaka-ot-lipsa-na-kadri

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği