Bulgaristan ile Suudi Arabistan Arasında Hava Hizmetlerine İlişkin Anlaşma İmzalandı

12 Mart 2021

Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Rosen Jelyazkov ve Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Saleh al-Jasser, Bulgaristan hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı hükümeti arasında hava hizmetlerine ilişkin mutabakat ve memorandum imzaladı.
Bulgaristan Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında mevcut bir hava taşımacılığı anlaşması bulunmamakta ve bu da doğrudan yolcu, kargo ve posta hava taşımacılığını sınırlamakta. Mutabakat, ikili ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi, turizmin canlandırılması ve Bulgaristan’ın Ortadoğu bölgesi ile bağlantısının iyileştirilmesi için koşullar yaratmakta.
Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Bakan Rosen Jelyazkov, bakan rütbesine sahip Suudi Arabistan Uzay Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prens Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud ile çalışma toplantıları gerçekleştirdi. Jelyazkov ayrıca “Flynas” Hava Yolları Şirketi İcra Müdürü Bander Almohana ile de görüştü.
Jelyazkov’un ziyaret programı, iki ülke arasındaki yatırım fırsatlarını ve ortak projeleri görüşmek üzere Kamu Yatırım Fonu ile görüşmelerle devam ediyor.

Kaynak: https://www.mtitc.government.bg/bg/category/1/ministur-rosen-zhelyazkov-podpisa-spogodba-za-vuzdushen-transport-s-kralstvo-sauditska-arabiya
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği