Bulgaristan, Otellerin Yüzde 50 Kapasite İle Çalışması Seçeneği Üzerinde Duruyor

07 Mayıs 2020

Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, BTV’ye verdiği demeçte,”Turizm Bakanlığı, otellerin bu yaz yüzde 50 kapasite ile çalışması seçeneği üzerinde duruyor. Bu önlemin amacı, turistlerin güvenliğini artırmak, hijyen ve sıhhi kurallara uymaktır” diye açıkladı.
 
Bakanın ifadesine göre, şu anda en iyi çözümü bulmak için Turizm Bakanlığı ve sektör arasında ciddi bir diyalog yürütülüyor. Angelkova, “Şu anda sektör ile diyalog halindeyiz ve her mekânın özelliklerine göre nasıl bir organizasyon oluşturacağımızı konuşuyoruz. Yani, mekânın kapasitesinin 2 / 3'ü mu, yoksa sadece %50'si mi değerlendirilsin, bunu konuşuyoruz. Evet, bir otelin doluluk oranını azaltmak için kurallar oluşturmak mümkündür” dedi.
 
Daha önce açıkladığı bu yaz deniz sahillerinde ücretsiz şemsiye ve şezlong hizmeti sunulması fikri ile ilgili olarak Bakan, farklı seçeneklerin görüşülmesi için plaj işletme sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Angelkova, ”On gün içinde ücretsiz şemsiye ve şezlong hizmeti sunulacak plajların listesinin hazır olması bekleniyor. Liste Turizm Bakanlığı’nın web sitesinde yayınlanacak” diye belirtti.
 
Bakan, bu yaz aktif turizm sezonunun 1 Temmuz'da başlayacağını, sezon için hazırlıkların ise 15 Haziran’da başlayacağını belirtti. Angelkova, ayrıca tüm turistleri tatil için bu yaz Bulgaristan’ın Karadeniz kıyılarını seçmeye çağırdı.

 
Kaynak:https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25015&fbclid=IwAR3azfMTuIgvwX1WcDv3l0bnpIAJCkHupa-Besr6p2XcUn3pSnPnLdAeweA
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği