Bulgaristan Turizm Bakan Angelkova: Turizm Sektöründe Çalışan Ciddi Sayıda İşçi İşten Çıkarılacak

25 Mart 2020

Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, ”Bulgaristan'ın turizm sektöründe yaklaşık 296.000 kişi çalışıyor, ancak ciddi sayıda işçinin işten çıkarılması bekleniyor” diye tahminde bulundu. Bakan Angelkova, milletvekillerinin ülkemizde COVID-19 (koronavirüs) salgınını azaltmak ve virüsün etkilerini aşmak için alınacak önlemleri tartıştığı Meclis Ekonomi Politikası ve Turizm Komisyonu toplantısında yer aldı.
 
Bakan, ”Turizm sektörü daha önce görülmemiş derecede zor bir durumda. Ne yazık ki, bu küresel çapta görülen bir şey. Durum sadece Bulgaristan'da böyle değil. Seyahatler her yerde durduruldu” diye kaydetti. Angelkova, Dünya Turizm Örgütünün konuya ilişkin raporuna atıfta bulunarak enfeksiyonun yayılmasının iki üç aydan fazla sürmesi halinde uluslararası seyahatlerde % 25'lik bir düşüş beklendiğini belirtti.
 
Bakan, ülkedeki tüm tur operatörleri ile sürekli iletişim halinde olduğuna kanaat getirdi.
 
Angelkova, yaklaşmakta olan yaz turizm sezonu hakkında tahminler yapmanın çok zor olduğunu ve böyle bir sezonun olup olmayacağını söylemenin zor olduğunu kaydetti. Turizm Bakanlığının, turizm alanında Kriz Döneminde Reklam Stratejisi üzerinde de çalışmalara başlayacağı anlaşıldı.
 

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24749
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği