Bulgaristan Yaz Tatilinin En Güvenli Olduğu Ülkeler Arasında

18 Haziran 2020

Bulgaristan'ın turistler arasında Covid-19'un yayılmasının önlenmesi yönünde harcadığı çabalara Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) yüksek değer verildi. Ülkedeki turistik yerlere güvenli tatil önlemlerinin alındığını gösteren Safe Travels mührü verilecek.
 
Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi'nin Türkiye, Bulgaristan, Portekiz ve bazı diğer ülkelerin güvenli olduğunu duyurması, bu ülkelerdeki otellerde çalışanların titizlikle uyulması gereken yeni hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmak konusunda eğitimli olduğu anlamına geliyor. Çalışanların sağlık durumu yöneticiler ve sağlık kuruluşları tarafından sürekli takip edilecek. Konsey'in mührü, odalardaki yüzeyleri dezenfekte eden ve konuklara sosyal mesafe kurallarına uymak konusunda yardım etmek üzere gerekli işaretlemeyi yapanlara verilmekte. Buna otel odaları, lavabo, asansör ve fitness salonları, kilitler ve sıklıkla ellenen kapı kollarının düzenli olarak temizlenmesi de dahil olmaktadır.
 
WTTC'nin bu değerlendirmesine rağmen üçüncü ülkelerden gelen turistler hakkındaki kısıtlayıcı önlemlerin uzatılmasından dolayı Bulgaristan henüz turist ağırlamamaktadır. Sırbistan ve Yunanistan'dan olan turistler üç ülke arasında yapılan anlaşma kapsamında Bulgaristan’da tatil yapabilecekler.

 
Kaynak: https://bnr.bg/tr/post/101293155/bulgaristan-yaz-tatilinin-en-guvenli-oldugu-ulkeler-arasinda
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği