Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi: ‘Fikosota’ Şirketinin Bruschette Ürünleri Üzerinde Fikri Mülkiyet Hakları Var

04 Şubat 2021

Mahkeme kararı Fikosota şirketinin eski ortağı şimdiki rakibi The Bakers şirketinin şikâyeti üzerine veriliyor. Mahkeme Bruschette Maretti ürününün fikri mülkiyet hakları ve yanıltıcı reklam olup olmadığı konularına kararında açıklık getiriyor.
Mahkeme Ital Food şirketinin ‘Bruschette’ ve ‘Brushcette Maretti’ markaları üzerinde fikri mülkiye haklarına sahip olduğundan dolayı başka şirketlerin bu markalar altında ürün üretip ve satmasının yasal olmadığı doğrultusunda karar kılıyor. Bu bağlamda fikri mülkiyet sahibinin kendi markalarını ticari faaliyetlerinde izinsiz olarak kullanan kişileri uyarabilir ve tüketicilerin yanılgıya düşürülmesi tehlikesi olduğunda markanın kullanılmasını yasaklayabilir.
‘Brushcette Maretti’ ürününe ilişkin yapılan reklam kampanyasında tüketicinin ürünün İtalya’da üretildiğine dair yanılgıya düşürüldüğü iddiası ile ilgili mahkeme üreticinin İtalyan makinalar kullandığını, İtalya’dan hammadde ve reçeteler kullandığını, İtalyan danışmana sahip olduğunu ve reklamın sonunda Bulgarca dilinde üreticinin net olarak işaret edilmiş olmasından dolayı tüketicinin yanılgıya uğratılmadığı doğrultusunda karar kılıyor.
Kaynak: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2021/01/21/4166199_vas_fikosota_ima_prava_vurhu_brusketite_i/
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği