Bulgaristan'da 2018’de Yenilik Ve Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı Kapsamında 2022 Sözleşme İmzalandı

23 Ocak 2019

Bulgaristan Sanayi Sermayesi Derneği (AİKB) tarafından “Mevcut Fırsatlar ve Bulgaristan’da İş Dünyasını Desteklemek İçin Gerekli Eylemler “ başlığı altında toplantı organize edildi. Toplantıda, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, meslek örgütlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “2018 yılında 2014-2020 dönemi Yenilik ve Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında, 1.178'i başarıyla tamamlanan toplam 2022 sözleşme imzalandı. Şu ana kadar farklı prosedürlerde açıklanan fonlar 2,1 milyar leva ya da programın toplam bütçesinin % 80'ine biraz yakın miktardadır. Yapılan sözleşmeler 1,9 milyar leva tutarındadır ve bugüne kadar ödenen fonlar 917 milyon leva ya da programın toplam bütçesinin % 35,5'i kadardır” diye açıkladı.
 
Bakan Karanikolov, Yenilik ve Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamındaki “Mevcut İşletmeler için İnovasyon Uygulamak”, “Yenilikçi Kümelerin Gelişimi” ve “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Dijitalleştirilmesi” prosedürlerine yönelik daha üç proje açılacağını belirtti.
 
Bakan,” Bölgesel Yenilik Merkezleri” prosedürü de programın uygulanmasının bugüne dek ayrılmaz bir parçası haline geldi. Toplam bütçesi 115,6 milyon leva olup, fonlar il konumunda olan Sofya kenti dışında gerçekleşecek projelere yönlendirilecek” diye kaydetti.
 
Bakan, ”Amacımız, prosedür kapsamında başvuruların Mayıs ayında başlaması ve değerlendirme ve sözleşme imzalama aşamalarından sonra projelerin uygulanmasına 2020 yılının başlarında başlanılmasıdır” diye belirtti. Bakan’ın ifadelerine göre bir proje teklifi kapsamında verilen azami hibe miktarı 7 milyon levaya, asgari miktar ise 1,5 milyon levaya ulaşabilir.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22308
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği