Bulgaristan’da 2020 Yılın Yatırımcısı Ödülleri Verildi

12 Mart 2021

Bu yıl 15’cisi düzenlenen 2020 "Yılın Yatırımcısı" töreninde Bulgar Yatırım Ajansı yatırım ödüllerini takdim etti ve geçen yıl Bulgaristan'da hayata geçirilen en önemli projeleri ödüllendirdi. Resmi etkinlik 2 Mart 2021 tarihinde internet üzerinden gerçekleştirildi. Etkinliğe Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev ile Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova katıldı.
2020 "Yılın Yatırımcısı" Büyük Ödülü, 1994 yılından beri Bulgaristan pazarında faaliyet gösteren Nestle Bulgaristan'a verildi. Şirket, dünyada 35'ten fazla pazar için ürün üretiyor ve yeni bir robotik ambalaj üretim hattına 23 milyon leva yatırım yaptı.
Bu yıl ilk kez, 1997 yılında Bulgaristan'da ilk yatırımlarını yapan "Şişecam" Şirketler Grubu tarafından kazanılan "Yatırımların Sürdürülebilir Gelişimi" ödülü verildi. Şişecam, ülkedeki faaliyetini “Trakya Glass Bulgaria” EAD, “Sisecam Automotive Bulgaria” EAD ve “Pasabahc​e Bulgaria” EAD fabrikalarında gerçekleştiriyor. Şişecam’ın Bulgaristan’a yaptığı toplam yatırım 800 milyon dolara ulaşıyor.
"Yeşil Yatırım" kategorisinin galibi, 5 milyon leva yatırım yaparak, modern ve rahat yaşam alanını spor ve dinlenme fikri ile birleştiren koşullar yaratan bir kompleksin inşası ile 250 istihdam yaratacak olan "Samel 90" AD oldu.
"İş Genişletme Yatırımı" kategorisindeki ödül, “M+S HYDRAULIC” AD tarafından kazanıldı. Şirket her yıl cirosunun % 7 ila 10'unu makine ve teçhizata yatırıyor ve son 10 yılda yatırımların değeri 89 milyon levanın biraz üzerinde.
"İnsan Sermayesine Yatırım" kategorisinde kazanan “MD Elektronik” EOOD oldu. Şirket, 200 çalışanı işe aldı ve 2021'de 250 kişiyi daha işe alacak. Yatırımlar 21 milyon levanın üzerinde ve ürünleri Volkswagen, Audi, Skoda, BMW, Jaguar, Land Rover ve diğerleri gibi 40'ın üzerinde üreticinin 200'den fazla otomobil modeline entegre edilmekte.
"En Çok Yatırımı Olan Belediye" kategorisi ödülü, 2020 yılında eğitim altyapısına 90 milyon levanın üzerinde yatırım yapan ve yeni bir Sanayi Bölgesi inşaatı için yapılan iş ve faaliyetler için Varna Belediyesi tarafından kazanıldı.
"2020'nin En İyi İş Ortağı" Belediye kategorisinde kazanan Burgaz Belediyesi oldu.

Kaynak:
https://www.mi.government.bg/bg/news/nestle-balgariya-e-investitor-na-godinata-2020-4022.html
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği