Bulgaristan'da E-TOLL Sistemi Uygulaması 3 Ay Erteleniyor

17 Mayıs 2019

Başbakan Boyko Borisov ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı temsilcileri, taşımacılık yapan firmaların temsilcileriyle görüştüler. Görüşmede E-TOLL otoyol ücreti sisteminin gerçek zamanlı test edilmesine başlanacağı 16 Ağustos 2019 tarihinden sonraki 3 ay test süresinden sonra kasım ayından itibaren ağır yük kamyonları için E-TOLL otoyol ücreti uygulanmasına başlanacağı anlaşıldı. Bu amaçla taşımacılık yapan firmaların, ağır yük kamyon trafiği tablosunu görmek için tüm araçlarına on-board cihazı kurması konusunda anlaşma sağlandı.
 
Görüşmeden sonra basına açıklamada bulunan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Petya Avramova,”Bu 3 aylık süreyi düzenlemek için gerekirse yasa değişikliği de yapacağız" dedi. Bakan, mayıs ayının sonunda Kamuoyu Danışma Konseyini çağıracak. Bakanlık, konsey toplantısında E-TOLL ücret tarifeleri ve E-TOLL otoyol ücreti sisteminin kapsamına ilişkin önerilerde bulunacak.
 
Avramova,”Yeni E-TOLL ücret tarifeleri hazırladık ve onları taşımacılık yapan firmalara teklif edeceğiz” diye açıkladı. Görüşmenin katılımcıları, E-TOLL otoyol ücreti sisteminin devreye sokulması gerektiği ve vinyet sistemi ile tahsil edilen otoyol ücretlerinden elde edilen 370 milyon levalık gelirin yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları için yetersiz olduğu görüşü etrafında birleştiler.
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Müdürü Yordan Arabaciev, gerçek trafik durumunu görmek için gerçek testler yapılmasının sektör açısından önemli olduğunu söyledi.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22953
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği