Bulgaristan’da Filibe Havalimanı ve Trakya Ekonomi Bölgesi (TIZ), Kargo Uçuşlarını Artırmak İçin Ortak Çalışmalar Yürütüyor

18 Şubat 2021

Trakya Ekonomi Bölgesi /TIZ/ Kümesini geliştiren ekip ve Plovdiv Havalimanı İcra Müdürü Spas Şumanov, kargo uçuşlarını artırmak için havacılık operatörleri ile bölgedeki firmalar arasında bir dizi toplantılara başlıyor. Pandemi nedeniyle askıya alınan yolcu uçuşlarının fonunda, havalimanında yük taşımacılığında şimdiden birkaç kat artış görüldü. Spas Şumanov, havalimanının en büyük avantajlarından olan, diğer havalimanlarında olduğu gibi sadece gündüzleri değil, 24 saat kargo uçuşları ve yer hizmetleri kabiliyetine dikkat çekti. Ayrıca, nakliye maliyetini düşürecek ve firmaların lojistik ekiplerinin daha uzun öngörülebilirlik ve planlamasına imkan verecek düzenli bir kargo hattı kurma olasılığına da dikkat çekti.
TIZ’in kurucusu Plamen Pançev "Filibe ve özellikle TIZ, kargo ve yolcu uçuşları için iyi işleyen bir havalimanı ile yatırım destinasyonu olarak daha da çekici hale geliyor" dedi. TIZ'e bağlı Kuklen bölgesindeki şirketlere tam anlamıyla metrelerce mesafede olan havalimanı bölgesinde bir tren istasyonu bulunduğunu da vurguladı.
Pançev "Demiryolu gibi ekolojik bir ulaşım, “Karbonsuz Sanayi Parkları" projemiz için oldukça önemli" dedi. Kümenin Halkla İlişkiler Müdürü Katya Staykova "TIZ'deki şirketlerin, diğer havalimanlarına kıyasla, Filibe havalimanından kargo uçuşları seçeneğinin onlar için daha kârlı olduğunu anlamalarını istiyoruz. Bu yüzden firmalar - havalimanı - kargo işletmecileri toplantılarına devam ediyoruz. Ayrıca özel bir bilgilendirme kampanyası da başlatıyoruz "dedi.
Kaynak: https: https://www.economy.bg/business/view/44203/Letishte-Plovdiv-i-TIZ-si-partnirat-za-uvelichavane-na-kargo-poletite
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği