Bulgaristan'da Hazır Giyim ve Tekstil Sektöründe Gelirler Daha Yavaş Da Olsa Artıyor

04 Şubat 2019

Kapital Dergisinin hazırladığı Gepard sıralamasına göre, Tekstil ve Hazır Giyim sektöründe ilk 20’ye giren firmaların gelirleri 2017 yılında %25 ile %108 arasında artış gösterdiği ifade edildi. Araştırmada gelirlerin artmaya devam ettiği ama bir önceki yıllara göre daha düşük bir artışın olduğu belirtildi.

Gelirlerinde en fazla artış yaşayan firma %108 ile Kırcaali’nin Eğridere (Ardino) İlçesinde iplik üretimi gerçekleştiren Arteks firması oldu. Arteks firmasının Ortağı ve Genel Müdürü Saffet İlyazov yaptığı açıklamada gelirlerindeki büyümenin son yıllarda üretim tesislerini yaptıkları yatırımlar sayesinde olduğunu, ürettikleri ürünleri hem iç piyasa hem de dış piyasaya sunduklarını, en fazla ihracatlarının da Türkiye’ye olduğunu ifade etti.

Gelirlerinde en fazla artış yaşayan firmaların arasında altıncı sırada Türk sermayeli Zagora Çorap yer aldı. Bulgaristan’da Türk ICS Group’un bir parçası olarak 2004 yılında çorap üretimi üzerine kurulan Zagora Çorap, 2012 yılından bu yana iplik üretimi de gerçekleştirmekte.

Gelir bakımından ilk 3 sırada Filibe şirketi Bulgarkonf, Kırcaali firması Continental Company ve Yukarı Cuma’ya (Blagoevgrad) bağlı Elenovo köyünde faaliyet gösteren Voya Fashion firması yer alıyor.

Kaynak:https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/11/09/3340905_obleklo_i_tekstil_prihodite_rastat_no_po-bavno/

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği