Bulgaristan’da İşsizlik Rekor Seviyeye Düştü

02 Eylül 2019

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Biser Petkov, “Sürdürülebilir İstihdam, Onurlu Ücret ve Artan İş Güvensizliğinin Üstesinden Gelmek İçin Sendika Politikaları” konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, “Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (NSİ) verilerine göre işsizlik oranı, % 4,2’lik rekor seviyelere düştü ve ortalama ücrette sürekli büyüme oranı yıllık bazda % 10'a ulaştı” diye bildirdi.
 
Bakan’ın ifadesine göre kuşkusuz sürdürülebilir istihdam, onurlu ücret ve artan iş güvensizliğinin üstesinden gelinmesi konusu herkes için büyük önem taşıyor. Petkov,” Son yıllarda Bulgaristan hükümetinin çabaları, onurlu ücret ve sürdürülebilir istihdamın ön koşulu olan finansal istikrar sağlanılması, yeni yatırımlar yapılması ve gelirlerin artırılması üzerine odaklandı” diye hükümeti övdü.
 
Bakan,” İnsanların karşılaştığı ana zorluklar demografik değişim, dijital teknolojilerin artan etkisi, değişen üretim düzenleri ve değişen iş ilişkileri ile ilgilidir. Artan dijitalleşmeler ve dönüşümler, toplumun işgücü profiline yeni şartlar getirdi” diye belirtti. Bakan’ın ifadesine göre, iyi sosyal diyalog iş dünyasını, işgücünü ve devleti daha da yakınlaştırıyor. Diyalogun gelişimi ve diyalog mekanizmalarının genişletilmesi, rekabetçiliği ve çalışma koşullarının artmasını sağlayarak, devlet ve sosyal ortakların çabalarıyla devam etmelidir.
 
Kaynak:https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23566&fbclid=IwAR2Yfg5GGLeVPKIPoNN_egSDWQIBE6cMN2lObU1G48rCeLUThaVVSdx7SNs
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği