Bulgaristan’da İşverenlerin Üçte İkisi Önümüzdeki Yıl Yeni İşçi Alacak

13 Eylül 2018

Bulgaristan İstihdam Ajansı’nın açıkladığı ara anket sonuçlarına göre işverenlerin üçte ikisi önümüzdeki 12 ay içinde yeni personele ihtiyaç duyacağına inanıyor. Ankete 2615 işveren katıldı.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen anketin tamamlanma süresi 17 Eylül. Bugüne kadar toplanan verilerden, idari, muhasebe ve bilişim teknolojileri faaliyetleri alanlarında uzmanların (ofis müdürü, muhasebeci, grafik tasarımcı, programcı) hala arandığını görülebiliyor. Yüksek eğitimli uzmanlar arasında çoğunlukla makine mühendisleri, elektrik mühendisleri ve inşaat mühendisleri, bilişim ve iletişim teknolojileri uzmanları, mali ve idari işler uzmanları, pedagoji uzmanları ve öğretmenler, tıp uzmanları yer alıyor. İşgücü ve ücret ve insan kaynakları yönetimi, proje yönetimi, yazılım uzmanları da aranıyor.

Lise eğitimli uzmanlara yönelik elektrikçiler ve makine teknisyenleri, makine operatörleri, bilgisayar operatörleri, montörler için talep var. Diğer yandan satış danışmanlar, mutfak şefleri, garsonlar ve aynı zamanda kaynakçılar, inşaatçılar, tornacılar, terziler için daha fazla pozisyon bulunuyor.

İşverenlerin yaklaşık % 38'i, adaylarda değişime alışma, takım çalışması ve sorumluluk üstlenme becerileri arıyor. İşverenlerin, % 18’i elemanların ana dilinde iletişim için anahtar yetkinliklere sahip olması gerektiğini düşünüyor. 182 işveren veya % 7’si ise öncelikli olarak bilgisayar becerilerine, % 3,5’i ise yabancı dil becerilerine önem veriyor.

Kaynak: https://kircaalihaber.com/?id_news=21642

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği