Bulgaristan’da Kapalı Alanlarda Maskeler Tekrar Zorunlu Hale Geliyor

24 Haziran 2020

Sağlık Bakanı Kiril Ananiev düzenlediği basın toplantısında, “Hafta sonunda olağanüstü salgın durumunun uzatılıp uzatılmayacağına karar vereceğiz” dedi. Kapalı alanlarda maske ise yine zorunlu hale geliyor. Ananiev, “Kapalı alanlarda etkinlikler, salonların kapasitenin yüzde 50'sini dolduracak şekilde yapılacak ve zorunlu maske takılması gerekecek” diye kaydetti. Kapalı alan ticaret sahaları için 1,5 metrelik bir mesafenin gözlenmesi gerekecektir.
 
Sağlık Bakanı, “Haftalık analiz, şu anda emirlerime göre yürürlükte olan tedbirlerin bir tarafında koronavirüsün pozitif taşıyıcılarının sayısında ve diğer tarafta birçok Bulgaristan vatandaşının uyumsuzluk sayısında artış olduğunu gösterdi” diye ekledi. Ananiev, “Bu analiz bize, herhangi bir yeni olağanüstü, katı önlemler getirmeden, vatandaşlara hitap etmek ve onlardan mevcut önlemlere daha sıkı bir şekilde uymalarını istemek için bir sebep veriyor. Böylece virüsün daha fazla yayılması ve dolayısıyla daha fazla vatandaşın hasta olması önlenecektir” diye altını çizdi.
 
Bakan, yarın saat 00.00'dan itibaren salonların % 50'şine kadar kapasitede düzenlenecek olan tüm iç mekân etkinliklerinde maske, kask ve diğer koruyucu ekipmanların zorunlu olduğunu söyledi. Bakan, “Bu, gece kulüpleri, sinemalar, tiyatrolar, spor müsabakaları için de geçerlidir” dedi.

 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25305
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği