Bulgaristan’da ‘Kenar’ Şirketi Koruyucu İçeremeyen ve Probiyotikli Salatalar Üretmeye Başlıyor

11 Mayıs 2021

Talar Foods şirketinin Genel Müdürü Mehmet Rafet, Kenar markaları altında Green Line adlı koruyucusuz ve probiyotik içeren salatalar üretimine başlayacaklarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ilk başta probiyotik içeren 6 salata türü müşterilere sunulacak ve bunun akabinde mezelerde, hazır yemeklerde ve şirketin diğer ürünlerine de probiyotik dahil edilecek. Talar Foods şirketinin 2 yıl önce iş adamı İvo Evgeniev tarafından satın alındığı açıklanıyor. 2016 yılından beri şirkete 20 milyon leva yatırım yapıldığı ve Kepa markası altında Romanya’da da satışları olduğu açıklanıyor. Şirket Genel Müdür Mehmet Rafet üretimlerinin % 15’inin ihracata yönelik olduğunu ve bu rakamı % 50’ye ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ediyor. 2019 yılını şirketin 557.000 leva zarar ile kapattığı açıklanıyor (bir önceki yıla göre 6 kat daha az zarar). Talar Foods şirketinde 150 kişi istihdam ediliyor ve şirketten yapılan açıklamaya göre Bulgaristan’ın en büyük salata üreticisi konumundadır.
Kaynak: https://www.capital.bg/biznes/stoki_i_prodajbi/2021/04/26/4202511_kenar_zapochva_proizvodstvoto_na_salati_bez/
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği