Bulgaristan'da KOBİ’lere Kredi Verecek Bankalar Belli Oldu

28 Temmuz 2020

Fonların Fonu’ndan yapılan açıklamaya göre, koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizin etkisini azaltmak için dokuz banka, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) Fonların Fonu tarafından teminat altına alınan kredi vermeye hazır.
 
Son tarih olan 17 Temmuz 2020’ye kadar Bulgarian American Credit Bank, Birleşik Bulgaristan Bankası (OBB), Eurobank Bulgaria, UniCredit Bulbank, First Investment Bank, Tokuda Bank, Devlet Tasarruf Kasası (DSK) Bankası, Ticaret Bankası ve Raiffeisenbank ortaklık başvurusunda bulundu. Geçerli bir bankacılık lisansı ve kredi verme yetkisine sahip tüm finansal kuruluşların ortaklık başvurusunda bulunmaya hakkı vardı.
 
Fonların Fonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ortaklık başvurusunda bulunan bankalar tarafından talep edilen teminat tutarı, Fonların Fonu tarafından belirlenen miktarın 158 milyon leva üzerinde. Potansiyel ortakların listesi ay sonuna kadar hazırlanacak. COVID-19 etkilerinin üstesinden gelmek için kredi kaybı limitli portföy garantisi mali mekanizmasının nihai yararlanıcılarının, Eylül 2020’de yararlanmaya başlaması amaçlanıyor.
 
Fonların Fonu, her bir kredi borcunun % 80’inin teminat altına alınmasını sağlıyor. Buna karşılık olarak bankalar, tercihli faiz oranları ve düşük teminat limitleri uygulayarak finansman kaynakları sunmak zorunda kalacak. Program, likidite zorlukları yaşayan, ancak yine de personelini elinde tutmak isteyen şirketler için teminat sigortası ve faiz sübvansiyonunun birleştirilmesini öngörüyor. COVID-19 etkilerinin üstesinden gelmek için kredi kaybı limitli portföy garantisi mali mekanizması, 2014-2020 Dönemi Yenilikler ve Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında finanse edilmekte.

 
Kaynak: https://kircaalihaber.com/?id_news=25492&fbclid=IwAR2ZjW_ufjyytn73-H5s2Nsj5bx8UIUugKHZvTT9261E8pEg50mofB2cORU
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği