Bulgaristan’da Köprü, Tünel ve Dağ Geçitleri Gibi karayollarındaki Bazı Tesislerin Kullanımı İçin Ücret Ödenecek

26 Kasım 2018

Kamuoyunda tartışılmaya açılan ulusal karayolların veya bölümlerinin özel kullanımı ve ulusal karayollarındaki bazı tesislerin kullanımı için ücretlerin toplanmasına ilişkin usul ve şartlara dair yönetmelik taslağı, hükümetin kabul ettiği listede yer alan köprü, tünel ve dağ geçitleri gibi karayollarındaki bazı tesislerin kullanımı için ücret toplanmasını öngörüyor. Ücret toplanacak karayolları ve tesislerine ilişkin belirlemeler, Bulgaristan Karayolları Altyapısı Ajansı (APİ) tarafından yapılacak. 

Yönetmelik taslağında ayrıca, gerek Bulgaristan'da gerek yurtdışında kayıtlı olan araç sürücülerin leva üzerinden kullanım ücreti ödeyecekleri belirtilmektedir. Yurt dışında kayıtlı araçların sürücüleri euro ile ödeme de yapabilecekler. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Servisi, Ulusal Güvenlik Devlet Ajansı (DANS), Acil Sağlık Hizmetleri Merkezleri ve Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri’nin araçları bu ücretten muaf tutulacak. 

Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=21986&fbclid=IwAR0nJOrr__3wc2ZeDjxfOI_hVyRUJVNuNvC3H7B4BEIwWv2v1xqkKfV6v9Q

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği