Bulgaristan’da KZP Araştırmasına Göre, Gıda Ürünlerinde Çifte Standart Yok

19 Şubat 2020

"Bulgaristan'da Haksız Ticari Uygulamaların Tespiti İçin Kompleks Önlemler” isimli projenin sonuçlarına ilişkin basın toplantısında konuşan Meclis Tüketici Koruma Komisyonu (KZP) Başkanı Dimitar Margaritov,” İlk en önemli sonuç, yiyecek ve içecek güvenliği açısından olup, Bulgaristan pazarında ve Avrupa Birliği'nin geri kalanında satılan yiyecek ve içeceklerin uygulanan standartlara göre güvenli olduğundan şüphe duyulmaması gerektiğidir. Aynı derecede önemli ikinci sonuç, "çifte standart" kavramının, eğer böyle bir şeyden bahsedebilirsek, aniden biraz farklı bir anlam kazandığını görürüz. En azından Doğu-Batı ekseninde böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıkıyor” diye kaydetti.
 
Yunanistan, Portekiz, Macaristan, İspanya, Almanya ülkelerinden satın alınan ve Bulgaristan’da ticaret mekanlarında satılan benzeri yiyecek ve içeceklerin testleri ve içeriklerini inceleme sonuçlarının karşılaştırmalı analiz raporu tanıtıldı.
 
Testler, KZP, Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı (BABH), Ekonomi Bakanlığı ve bilimsel kuruluşlarda görevli uzmanlardan oluşan bir çalışma grubu tarafından gerçekleştirildi.
 

Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24528
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği