Bulgaristan’da Lojistik Alan Kiralamalarında Artış Yaşanıyor

03 Temmuz 2019

Danışmanlık şirketi Crushman & Wakefield Forton’un 2019 yılının ilk çeyreği için hazırladığı rapora göre Sofya’da kiraya verilen depoların artmasının üzerine yeni projeler açıklanmaya başlandı. Halihazırda Sofya’da inşaat edilen lojistik alanların %30’u kiraya vermek için inşaa ediliyor, kalanları ise şahsi kullanım için planlanıyor.
Sofya’da inşaatı devam eden önde gelen projeler arasında 25 bin m2 toplam alan ile Ravno Pole’deki Airhousing and Logistics Park ve Sofya-Bojurişte Ekonomi Bölgesinde bulunan ve toplam 22 bin m2 alan sunacak DT Logistics projeleri yer alıyor. Sofya’da lojistik alan fiyatları, şehir kenarındaki sanayi bölgelerinde yer alan modern depolar için 3,60-4,00 euro/m2, çevre yolundan şehrin içine doğru olan bölgelerde ise 3,80-4,00 euro/m2 arasında değişiyor. Havaalanı bölgesi ise 5 euro/m2 fiyatı ile en pahalı bölge olmaya devam ediyor.
Filibe’deki en büyük proje toplamda 12 bin m2 alan sunacak olan Technolink Park. Maritsa Sanayi Bölgesi yakınında yer alan projenin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Buradan şu ana kadar DB Schenker’in 1.500 m2 alan kiraladığı da açıklanmıştı.

Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/35543/Ryst-na-stroitelstvoto-na-logistichni-ploshti-pod-naem
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği