Bulgaristan’da OHAL’den Bu Yana İşsizler 61 Binin Üzerinde, İşe Başlayanlar İse 10 Bin

09 Nisan 2020

Sosyal Politikalara Bakanı Saçeva Bakanlar Kurulun’da yaptığı açıklamada OHAL’in ilan edilmesinden bu yana toplam 61.644 kişinin işsiz olarak kayıt yaptırdığını açıkladı. Bakan, bunlar işten çıkartılanlar, yurt dışından dönenler ve yardım alması için kayıt yaptırmaya yönlendirilmiş kişiler diye belirtti. Bunlardan 32.341 kişi işsizlik parası için başvurmuş, 9.830 kişi ise OHAL’den bu yana işe başlamış.
 
Bakan Saçeva, İstihdam Bürolarında çalışanların toplam sayısının 3.000 kişi olduğunu, onlarında günde ortalama 4.000 kişini evraklarını işlemesi gerektiğini ve bu yüzden de çok yoğun olduklarını, bu başvuruların internet üzerinden veya posta yolu ile de yapılabileceğini ama bunu yapanların şu anda %3’ün altında olduğunu ifade etti.
 
Saçeva, şirketlerin ücretsiz izine çıkarttığı çalışanları, ikinci bir iş sözleşmesi ile başka işverenler tarafından işe alınabileceğini de hatırlattı. Halihazırda en fazla iş çevrimiçi teslimat, gıda zincirleri, kargo, sosyal faaliyetler, güvenlik ve geridönüşüm sektörlerinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 
Kaynak:https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/08/4051904_po_vreme_na_izvunrednoto_polojenie_10_hil_sa/?ref=home_mainStory
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği