Bulgaristan’da Online Ticaret ve Kurye Hizmetleri, Sofya'daki Lojistik Alanların Pazarını Yönlendiriyor

18 Şubat 2021

Geçtiğimiz 2020 yılında, endüstriyel alan piyasası, bir önceki yıla kıyasla daha küçük hacimlerle de olsa aktif kalmayı başardı. Danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield Forton'un raporuna göre, şahsi kullanım veya kiralanma amaçlı toplam 95.401 metrekare alanın yapımı tamamlandı. Sofya'daki modern depo ve lojistik alanlarının toplam hacmi şimdiden 1.4 milyon metrekareye ulaştı ve bu alanların yaklaşık 1/4'ü kiralık. 2020’nin son çeyreğinde 43.930 metrekare yeni endüstriyel alan tamamlandı. Bunların arasında, Sofya Doğu Endüstri Parkı'nın yeni aşamaları, Retail Park Vladimir Vazov ve Bojurişte'deki RGS Invest Lojistik Parkı gibi hem özel yapım (built-to-suit) projeler hem de kiralık alanlar var. Yıl sonunda inşaatı devam eden gayrimenkuller 298.560 metrekare olup, şahsi kullanıma yönelik projeler ağırlıkta.
Online ticaret ve kurye hizmetleri sektörlerinden şirketler, lojistik alanlar segmentinin ana güçleri. İstikrarlı ilgi ve arzdaki hafif artış, Sofya'daki kira seviyelerini sabit tutuyor. Birinci sınıf alanlar için orta büyüklükteki mülklerin metrekare fiyatı 4.2-4.4 Avro.
Kaynak: https://www.economy.bg/realestate/view/44311/Onlajn-tyrgoviyata-i-kurierskite-uslugi-dvizhat-pazara-na-logistichni-ploshti-v-Sofiya
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği