Bulgaristan’da Perakende Zincirleri’nin Yerli Üreticilerden Ürün Tedarik Etmesi Zorunlu Olabilir

03 Nisan 2020

Tarım Gıda ve Orman Bakanı Desislava Taneva, NOVA TV’ye verdiği demeçte, perakende zincirlerinin ithalat yapmak yerine ilk önce Bulgar üreticilerin mallarını müşterilerine sunmaları çağırısında bulundu. Bakan, şu anda öpretörlerin işinin korunmasının ulusal öncelik olduğunu ve gerektiği taktirde marketlerdeki ürünlerin Bulgar üreticilerinden olmasını sağlayacak olağanüstü yasal önlemler getirebileceklerini ifade etti. Bakan İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde bunun olağanüstü yasal önlemlerin olmadığı zamanda da uygulandığını aktardı.
 
Bakan, tarım sektörünü şu anda en büyük sorununun ulaşımdaki sıkıntılar nedeniyle ürettiği ürünleri ihraç edememsi olduğunu ve görevlerinin bu kriz zamanında yerel üretim sebze, meyve ve hayvanların şu anda satışı tek mümkün olan ülkedeki marketlere ulaştırmak olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, Bakan Paskalya Yortusu’nun yaklaştığını ve yerli üreticilerin her bir Bulgar ailesinin kuzu eti ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını hatırlattı.

 
Kaynak: https://www.economic.bg/bg/news/12/targovskite-verigi-mozhe-da-badat-zadalzheni-da-kupuvat-balgarsko-proizvodstvo.html