Bulgaristan’da Salgın Nedeniyle Ücretsiz İzinde Olanlar Sağlık Primlerini Kendileri Ödeyecek

18 Şubat 2021

Olağanüstü Hal Sırasında Tedbirler ve Eylemler Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ikinci okumada Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Değişikliklere göre, pandemi nedeniyle alınan 90 takvim günü ücretsiz izin, hizmet süresi olarak kabul edilecek ve bu sadece bu yıl geçerli olacak. Ancak ücretsiz izin sırasında sağlık sigortası haklarını kaybetmemek için onların masrafları kendisine ait olmak üzere asgari sağlık primi ödemesi gerekecek.
Covid-19 krizinden zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelere tazminat ödenecek. Önlemden olağanüstü salgın durum nedeniyle geçen yıl 1 Kasım'dan sonra faaliyeti durdurulan şirketler faydalanacak. 1 Ocak 2021 tarihinden sonra faaliyetine yeniden başlayan işletmelere ise Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetinin askıya alındığı her ay için destek verilecek.
Yerel Vergi ve Harçlar Kanunu’nda da değişiklik önerisi kabul edildi. Belediyelerin bir adreste ikamet eden kişilerin sayısı, çöp kutularının kapasitesi veya evsel atıkların toplandığı özel torbalara göre evsel atık vergisinin belirlenmesine ilişkin 3 seçenek arasında seçim yaparak evsel atık ücretinin belirlenmesi kuralı, sayım sonuçlarının yayımlandığı yıldan sonraki ikinci yılda, yani en erken 2024 yılında yürürlüğe girecek.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=26727
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği