Bulgaristan’da Şirketler, Bilişsel Robotik Alanındaki Projeler İçin Finansman Başvurusunda Bulunabilecek

25 Şubat 2021

Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası, 1 Mart itibarıyla, VOJEXT /Value Of Joint Experimentation in digital Technologies for manufacturing and construction/ projesi bilişsel robotik alanında proje teklifleri alma prosedürünün başladığını duyurdu. Proje, bilişsel otonom sistemler, işbirliğine dayalı robotik, yapay zeka, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yenilikçi KOBİ'lere yönelik. Proje kapsamında geliştirilen robotik kolun (cobot) gerçekleştirilmesi ve uygulanmasıyla ilgili 7 teknolojik zorluktan birine çözümler sunan 5 ila 8 proje finanse edilecek.
Bir projenin kazanabileceği maksimum finansman 100.000 Avro'ya kadar olup, toplam hibe edilecek meblağ 450.000 Avro tutarında. Finansmana ek olarak, ödüllendirilen projeler uluslararası mentorlardan uzman desteği alacak. Başvuru 1 Mart - 30 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında iki aylık bir süre için açık olup, özel olarak geliştirilmiş bir platform aracılığıyla elektronik olarak yapılacak.
Potansiyel adaylara daha fazla bilgi sağlamak için üç web semineri düzenlenmesi planlanıyor.
Kaynak: https://www.economy.bg/innovations/view/44361/Firmi-shte-mogat-da-kandidatstvat-za-finansirane-na-proekti-v-oblastta-na-kognitivnata-robotika-
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği