Bulgaristan’da Şirketler Kognitif Robotik Projeleri İçin Finansman Başvurusunda Bulunabilir

28 Nisan 2021

Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası, 30 Nisana kadar KOBİ'lerin VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) projesi kapsamında bilişsel robotik alanında yenilikçi projeler için finansman başvurusunda bulunabileceklerini duyurdu.
VOJEXT projesi 42 ay süren ve “Ufuk 2020” programı kapsamında uygulanan bir proje. Projenin temel amacı, KOBİ'leri üretim süreçlerinde yenilikçi teknolojik gelişmeleri daha hızlı uygulamaya teşvik etmek. Bu amaçla, proje partnerleri, üretim sürecinin etkili bir şekilde planlanmasına ve kontrolüne izin veren siber-fiziksel bir sistem tarafından kontrol edilen ve izlenen yeni nesil otonom ve bilişsel robotlar (cobotlar) geliştirecekler.
Proje, bilişsel otonom sistemler, işbirliğine dayalı robotik, yapay zeka, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yenilikçi KOBİ'lere yönelik.
Proje kapsamında geliştirilen robotik kolun (cobot) uygulanmasıyla ilgili 5 teknolojik zorluktan birine çözümler sunan 5 proje finanse edilecek. Projeler, sanal gerçeklik, inşaat, navigasyon ve diğer alanlardaki zorlukları çözmeyi hedeflemelidir. Bir projenin kazanabileceği maksimum finansman 100.000 Euro değerinde. Finansmana ek olarak, kazanan projeler fikirlerini hayata geçirmek için uluslararası mentorlardan uzman desteği alacak.
Başvurular için son tarih 30 Nisan.
Projelerin uygulanması 2021 Temmuz'da başlaması ve 9 ile 12 ay arasında sürmesi planlanıyor.

Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/45369/Firmi-mogat-da-kandidatstvat-za-finansirane-na-proekti-za-kognitivna-robotika
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği