Bulgaristan'da Yiyecek İçecek Üreticileri, Satış Noktalarında Promosyon Yasağı Getirilmesini İsteyecek

24 Mart 2020

Yeni kurulan Yiyecek İçecek Kriz Masası Başkanı olarak görevlendirilen Bulgaristan Ekmek ve Tatlı Üreticileri Birliği Başkanı Mariana Kukuşeva, BTV’ye verdiği demeçte,” Yiyecek ve içecek üreticileri olağanüstü hal (OHAL) kaldırılıncaya kadar satış noktalarında promosyon yapılmasının tamamen yasaklanmasını istemeyi düşünüyorlar” diye açıkladı. Kukuşeva, argüman olarak promosyonların birçok insanın mağazalara gitmesine, önlerinde kuyruklar oluşmasına neden olduğunu ve bunun da virüs bulaşma ve gereksiz stoklama riskini artırdığını söyledi.
 
 Kukuşeva, yiyecek içecek üreticilerinin gerekli ürünleri sadece 13 Nisan’da sona erecek OHAL süresinin sonuna kadar değil, aynı zamanda önümüzdeki üç ay, hatta yıl sonuna kadar sağlayabileceklerine kanaat getirdi. Kukuşeva, ekmek olduğunu ve yeterli miktarda olacağını ve teslimatların geciktirileceğine dair hiçbir veri olmadığını söyledi.
 
Kukuşeva, şirketlerin bir aya yetecek kadar kişisel koruyucu ekipman ve dezenfektanlar temin ettiğine, ancak koronavirüs salgınına karşı önlemler devam ederse, onların da öncelikli olarak bu tür ürünler temin etmesi gerekeceğini belirtti.
 
Kaynak:https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/19/4043011_proizvoditelite_na_hrani_i_napitki_shte_poiskat/?ref=home_layer2
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği