Bulgaristan'daki Fabrikalarda Robot Sayısı

15 Nisan 2021

Investor Media Group'un "Tech of Tomorrow" etkinliğinde Müh. Plamen Panchev, “Bulgaristan, otomasyon açısından iyi bir yere sahip ve "Trakya Ekonomi Bölgesi" bunun bir örneği, çünkü "Schneider Electric" ve "Ataro Klima" gibi Avrupa'nın en akıllı fabrikalarının bazıları bu bölgede yer alıyor” dedi. Güneydoğu Avrupa'nın en büyük sanayi bölgesinin kurucusu ve CEO'su, Interlink Group'un şu anda yüksek derecede üretim otomasyonuna sahip bir tesisin inşasına başladığını da sözlerine ekledi.
Sofya Belediyesi Özelleştirme ve Yatırım Dairesi İcra Kurulu Başkanı Dr. Maria Hristova, katma değeri yüksek, daha gelişmiş bir endüstri için yeniliklere ve buna bağlı olarak geliştirme faaliyetlerine sahip olmanın çok önemli olduğunu söyledi.
FANUC Bulgaria'nın yöneticisi Hristo Giliştarov, "Dünya çapında sektörde 10 bin çalışan başına düşen robot sayısının ortalama seviyesinin 113-114 aralığında olduğu varsayılmakta. Avrupa'da bu sayı 114. Bulgaristan’da kurulan robot sayısı yaklaşık 600, bu da 10 bin kişiye ortalama 9-10 robot yapıyor." diye yorumda bulundu. Bu aşamada geride kalıyor olsak da, bunun gelecekteki gelişim ve yenilikçi teknolojilerin tanıtımı için bir fırsat olarak görülebileceğini ve yenilikçi çözümler getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/45176/Kolko-robota-sa-instalirani-v-zavodite-v-Bylgariya
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği