Bulgaristan’daki Hazır Giyim ve Ayakkabı İmalatı 3 Milyar Levayı Aştı

27 Kasım 2018

Avrupa’nın sendikalarından IndustriALL European Trade Union ve IndustriALL Global Union’un düzenlediği bir tekstil, deri ve ayakkabı seminerine katılan Bulgaristan Bakan Yardımcısı Aleksandır Manolev, Bulgar hazır giyim ve ayakkabı sektörünün cirosunun 2017 yılında 3 milyar levayı aştığını açıkladı.

Manolev, sektörde çalışan firmaların belli bir kısmının en üst seviyede çalıştıklarını ve dünyaca ünlü markalara fason üretim yaptıklarını da belirtti. Bakan Yardımcısı bir de tekstil ve ayakkabı sektörünün ülke ihracatının % 8’ni oluşturduğunu ifade etti. Manolev sözlerine, 5000’in üzerinde firmanın sektörde faaliyet gösterdiğini, sektörün Bulgaristan için geleneksel olduğunu, iyi altyapıya sahip olduğunu ve 100 binin üzerinde kişiye istihdam sağladığını ekledi.

Bakan Yardımcısı’nın verdiği bilgilere göre, önümüzdeki dönem “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Üretim Kapasitesini Artırma” programı açılacak. Programın bütçesi toplam 75 milyon euro. Tekstil ve ayakkabı imalatı yapan firmalar da finansman için başvuru yapabilecek.

Kaynak: https://www.economic.bg/bg/news/10/proizvodstvoto-na-drehi-i-obuvki-v-balgariya-nadhvarlya-3-mlrd-lv.html

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği