Bulgaristan'ın Trakya Ekonomi Bölgesine 2020 Yılında 1000 Yeni İstihdam Sağlayacak Toplam 50 Milyon Euro Tutarında Yatırım Yapılacak

17 Temmuz 2020

Filibe’de bulunan Trakya Ekonomi Bölgesi CEO’su Plamen Pançev, yaptığı bir açıklamada koronavirüs döneminde bölgede bulunan 180 firmadan hiçbirinin faaliyetini durdurmadığını, bazı firmaların üretim kapasitelerini azaltmaya gitmelerine rağmen artık normal sürece dönmeye başladıklarını ifade etti.

Altı yeni yatırım projesi üzerine çalıştıklarını belirten Pançev, bunlardan dördünün fabrika, ikisinin ise lojistik üs olduğunu ifade etti. Bu projelerin toplam yatırım tutarının 50 milyon euronun üzerinde olduğu ve 1000’in üzerinde yeni istihdam yaratmaları beklendiği de ifade edildi. 

Açıklamada geçen sene yatırım yapan Türk sermayeli Odelo’nun yıl içerisinde genişleme yatırımına başlamayı planladığı da belirtildi.

Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/40421/TIZ-Ochakvame-investicii-za-50-mln-evro-prez-2020-shte-se-razkriyat-novi-1000-rabotni-mesta-kraj-Plovdiv-

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği