Dairy Food Bulgaria: 2021 Yılında Satışlarımızda Artış Bekliyoruz

17 Mayıs 2021

Dairy Food Bulgaria şirketi CEO’su Ognyan Ganev Covid-10 krizinin süt üretim sektörü üzerindeki etkilerini değerlendirdi ve tüketicilerin satın alma gücünün düşmesi ile birlikte satışlarının olumsuz etkilendiğini ifade etti. Bu gelişme neticesinde sabit giderlerin değişmediği ancak gelirlerde düşüş yaşandığı bir süreçten geçildiği ve sektörün olumsuz etkilendiği bir ortamın yaratıldığı açıklanıyor. Sektörü en fazla zorlayan unsurlar olarak kar marjlarının düşmesi, maliyetlerin artması, sevkiyatların gecikemsi ve Covid-19 yüzünden eksilen personel sayısından operasyonel işlemlerin aksaması olarak gösteriliyor. Ognyan Ganev Bulgaristan’daki süt üretim sektörünün uluslararası piyasalarda rekabetçi olmadığını ve ülkede genellikle düşük kaliteli ve pahalı sütlerin satıldığını ifade ediyor. Ganev, Bulgaristan’daki süt üretim çiftliklerinin verimli çalışmadığını ve bir çoğunun gri sektörde olmasından dolayı düzgün olarak çalışan şirketlere kıyasla haksız rekabet uygulandığı kanaatinde. Sektörün başka bir sorunu olarak ülkedeki süt çiftliklerinin ürettiği sütün son derece yetersiz olması ve uluslararası piyasalarda sunulan sütten daha pahalı olması olarak gösteriliyor.
Kaynak: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2021/05/07/4203736_deari_fuud_bulgariia_za_2021_g_ochakvame_otnovo_rust/
Yayımlayan: Sofya Ticaret Müşavirliği