E-TOLL Otoyol Ücreti Sisteminin Devreye Sokulması Ertelendi

23 Temmuz 2019

Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Değişikliklerle E-TOLL otoyol ücreti sisteminin devreye sokulması 1 Mart 2020 tarihine ertelendi. Kamyonlar, otobüsler ve azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan araçların ödeyeceği E-TOLL otoyol ücreti uygulaması Bakanlar Kurulu’nun en geç 1 Mart 2020 tarihinde alacağı kararın Devlet Gazetesi’nde yayınlanarak halka duyurulmasından sonra başlayacak. O zamana kadar ağır yük kamyonları aylık, haftalık veya günlük elektronik vinyet ücreti ödemeye devam edecek. Değişikliklerle birlikte Meclis, bu ücretlerin tutarlarını da belirlemiştir. Ağır kamyonların karayolu altyapısını kullanmak için ödeyeceği günlük tavan ücret 12 Euro tutarında olacaktır.
 
16 Ağustos 2019 tarihinden itibaren E-TOLL otoyol ücreti uygulaması başlayıncaya kadar kamyonlar, otobüsler ve azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan araçların sürücüleri, ücretli yol ağı kullanımı için vinyet ücreti ödemedikleri takdirde 2000 leva cezaya çarptırılacak.
 
Kaynak:https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23314&fbclid=IwAR18Riw9zkxdKGRbhAnDE28ulNSPktK8o9fiLWxqy03iooReUAtjTEJZ-ak
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği