“Odelo”, Bulgaristan’da İkinci Fabrikasını İnşa Ediyor

25 Şubat 2021

Trakya Ekonomi Bölgesi'nin bir parçası olan Filibe yakınlarındaki Kuklen Sanayi Bölgesinde “Mercedes-Benz” ve diğer markalar için far üreten Türk şirketi “Odelo”, ilk üretim üssünü faaliyete geçirdikten sadece 1 yıl sonra ikinci bir fabrika inşa etmeye başladı. İkinci fabrikanın Kasım ayına kadar hazır olması bekleniyor. Şirket, iki ay içinde “Dacia” markası için araba farlarının seri üretimine başlayacak.
Şu anda Odelo’nun fabrikasında 215 kişi çalıştığını kaydeden İnsan Kaynakları Müdürü Dimo Nikolov, yıl sonuna kadar çalışan sayısının 330’a çıkarılması, yani 100'den fazla kişinin daha işe alınması planlandığını, üretim departmanında makine operatörleri, forklift sürücüleri, mekanik bakım operatörleri, bakım onarım teknisyenleri ve elektrik teknisyenleri işe alınacağını bildirdi.
“Odelo Bulgaria” şirketi, dünya çapında 10 fabrikası ile otomotiv endüstrisi için araba farlarının geliştirilmesi ve üretiminde lider bir uluslararası şirket olan Odelo Group'un bir parçası. Şirketin müşterileri arasında en büyük otomobil markaları olan Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Renault, Opel, Ford, Skoda, Seat, Dacia, Toyota, Fiat, Rolls Royce, Bentley, Maybach, Porsche ve diğerleri bulunuyor.

Kaynak: https://www.economy.bg/business/view/44387/Turskata-Odelo%E2%80%9C-otkriva-vtori-zavod-u-nas
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği