OHAL Nedeniyle Bulgaristan'da Yabancıların İkamet İzni Süresi Uzatıldı

27 Mart 2020

Resmi Gazetenin 24 Mart 2020 tarihli 28.sayısında 13 Mart’ta Ulusal Meclis kararıyla ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirler ve Eylemler Hakkında Kanun yayınlandı. Yasaya göre, 13 Mart 2020 - 31 Ekim 2020 tarihleri arasında süresi dolan kimlik kartlarının ve ehliyetlerin geçerlilik süresi 6 ay uzatıldı. Belirtilen uzatma süresi içinde bu kimlik kartları ve sürücü belgeleri sadece Bulgaristan içinde geçerli olacaktır.
 
Bulgar kimlik belgelerinin çıkarılmasına yönelik idari hizmetlerin sağlanmasına devam edileceğinden dolayı vatandaşların talebi üzerine 6 aylık uzatılmış süreden önce bile onlara yeni belgeler çıkartmak mümkün olacaktır. Bulgaristan'daki uzun süreli ve daimi ikamet izni ile oturan yabancıların, AB vatandaşlarının ve ailelerinin belgelerinin geçerlilik süresi uzatılmıştır.
 
Bulgaristan’da Yabancılar Yasası, Bulgaristan’da ikamet süresinin ilan edilen OHAL süresi içinde sona eren uzun süreli ikamet izni olan bir yabancıya OHAL’in kaldırılmasından sonra 14 gün içinde ikamet süresinin devam ettirilmesi için başvuruda bulunmasına izin veriliyor. OHAL süresi içinde uzun süreli oturma izni süresinin dolduğu yabancılar, OHAL’in kaldırılmasından sonra 14 gün içinde vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler.

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24794
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği