Spinner Bulgaria Filibe’ye 10 Milyon Levalık Fabrika Kuruyor

29 Ocak 2019

Türk ve Alman sermayeli Spinner Bulgaria şirketi Trakya Ekonomi Bölgesi’ne bağlı Kuklen Sanayi Bölgesine 10 milyon levalık metal işleme makineleri üretim tesisi kuruyor. İnşaatın mart ayında tamamlanması, üretimin ise Nisan ayında başlaması planlanıyor. Spinner Bulgaria LTD şirketinin %50’si Türk Аvсı СNС Маkіnе Раzаrlаmа АŞ. şirketine diğer yarısı ise Alman Ѕріnnеr Wеrkzеugmаѕсhіnеnfаbrіk GmbН firmasına ait.
 
Bulgaristan Ekonomi Bakanı firmaya A Sınıf Yatırımcı Sertifikasını sundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada toplam yatırımın 10 milyon leva olacağı, planlanan istihdamın 100 olduğu ve fabrikanın 9,335 dönümü kapalı olmak üzere toplam 25 bin dönümde yer alacağı ifade edildi. Bulgaristan’daki üretimin yerel pazar dışında Almanya, Türkiye, Yakın Doğu, Güney ve Kuzey Amerika piyasaları için olduğu da belirtildi.
 
Alman Spinner firması 1949 yılında Münih şehrinde kurulmuştur. Şirketin halihazırda Münih, Stuttgart ve İstanbul’da 3 üretim tesisi ve toplam 550 çalışanı bulunmaktadır. Şirket ürünlerinin %60’nı 60’tan fazla ülkeye ihraç etmektedir.
 
Kaynak: https://money.bg/investments/shpiner-balgariya-otvarya-zavod-za-10-miliona-leva-v-plovdiv.html?
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği