Türk Ve Alman Sermayeli Spinner Bulgaria Şirketi, Kuklen’de Fabrika Kuracak

12 Eylül 2019


Türk ve Alman sermayeli “Spinner Bulgaria” adlı konsorsiyum, Kuklen Sanayi Bölgesinde metal işleme makineleri üretimi için fabrika kuracak. Filibe kentinde kurulan Spinner Bulgaria LTD Şirketi’nin %50’si Türk Avcı CNC Makine Pazarlama ÀŞ. şirketine diğer yarısı ise Alman Spinner GmbH firmasına aittir.

Fabrika 25,301 dekarlık alanı kaplayacak, toplam inşaat alanı 9,335 dekar büyüklüğündedir. Yatırım projesi, sayısal olarak kontrol edilen metal işleme makineleri üretilecek tesisin inşaatını ve donanımını içeriyor. Fabrika ürünleri, Bulgaristan pazarından başka Almanya, Türkiye, Yakın Doğu, Güney ve Kuzey Amerika pazarlarında da satılacak.

Devlet, Spinner Bulgaria Ltd.Şirketi’nin yatırım projesinin yürütüldüğü Filibe ilinde yer alan Kuklen sanayi ve ticaret bölgesinde yol altyapısı ve sokak kanalizasyon inşaatı için 2019 yılı Ekonomi Bakanlığı bütçesinden Kuklen belediyesine katma değer vergisi (KDV) ile birlikte 313 469 levaya kadar finansman sağlayacak. Maliyeti 10 milyon leva olan yatırım projesiyle yaklaşık 100 istihdam yaratılması öngörülüyor. Yatırımcı, projeyi gerçekleştirmek için Yatırımları Teşvik Kanunu çerçevesindeki teşvik tedbirlerine başvurdu. Teşvik tedbirleri kapsamında teknik altyapı elemanlarının inşası için de maddi destek veriliyor.

Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Belediye Başkanı Maria Belçeva tarafından temsil edilen Kuklen Belediyesi ve Şirket Müdürü Fatma Kaya tarafından temsil edilen Spinner Bulgaria Şirketi ile mülkün sınırları yakınındaki “Kapsida” adındaki yerde ilçe altyapı elemanlarının inşası için sözleşmeler imzaladı. İnşa edilecek yeni altyapı Kuklen Belediyesi'ne ait olacak ve Kuklen Sanayi ve Ticaret Bölgesi'ndeki tüm işletmeler, çalışanları, tedarikçileri ve müşterileri tarafından kullanılacak. Yeni altyapının inşaatı, sanayi alanındaki mevcut işletmelere ve yeni yatırımcılara hizmet vererek karayolu trafiğini destekleyecek.

Bakan, imza töreninde yaptığı konuşmada bölgenin altyapı güvenliğinin iyileştirilmesinin, yeni yatırımlar için onu daha cazip hale getireceğini ve bölgenin iyi gelişmesine yardımcı olacağını vurguladı. Karanikolov,” Bulgaristan, üretim destinasyonu olarak çekicilik bakımından önde gelen ülkelerden biri haline geldi ve hükümet, ülke genelinde altyapı ve sanayi bölgeleri oluşturarak yatırımcılara yardımcı olmaya devam edecek” dedi.

Alman Spinner firması 1949 yılında Münih şehrinde yedek parça tedarikçisi olarak kurulmuştur. Şirketin halihazırda Münih, Stuttgart ve İstanbul’da 3 üretim tesisi ve toplam 550 çalışanı bulunmaktadır. Şirket ürünlerinin yüzde 60’nı 6 kıtada yer alan 60’tan fazla ülkeye ihraç etmektedir.

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23612

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği