İran’ın Doğarun Sınır Kapısında 2000 Adet TIR Sınırı Geçmeyi Bekliyor

15 Şubat 2021

İran Yolcuk Kurumu Transit ve Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Cavad Hedayati, İran’ın Afganistan ile olan Doğarun Sınır Kapısında 1500 – 2000 adet TIR’ın Afganistan’a giriş için beklediklerini ve anılan TIR ların geçişi için başka bir sınır kapısının da tayin edilme ihtimalinin olduğunu bildirmiştir.

Hedayati bu sorunun İslam Kala sınır kapısında meydana gelen patlama neticesinde yaşandığını açıklarken, anılan patlamanın şiddetine vurgu yaparak olayın Cumartesi günü saat 12:30 da meydana geldiğini ve arka arkaya bir çok TIR’ın patladığını ve yangının saatlerce sürdüğünü belirtmiştir.

Hedayati patlama sonucunda çoğunluğu Afganistan plakalı olan yaklaşık 1500-2000 TIR’ın Doğarun sınır kapısına doğru hareket ettiğini ve sınırda kapıların açılmasını beklediklerini açıklamıştır. Ayrıca, söz konusu kapının açılmasının haftalar sürebileceğini ve bu yüzden taşımacılara bu kapıya şu an için TIR yollamamaları hususunda bilgilendirme yapıldığını aktarmıştır.

Haberde Doğarun Sınır Kapısının Taybad Şehrine 18 km mesafede olduğunu ve anılan şehrin ise Meşhed’e 228 km uzaklıkta olduğu bildirilmiştir.

Kaynak: IRNA Haber Ajansı,14 Şubat 2021