İran’ın Sınır Kapılarında Son Durum

02 Mayıs 2021

İran Gümrüğü Yetkilileri tarafından yapılan duyuruya göre İran’da yolcu giriş çıkışında hemen hemen tüm sınırlarda kısıtlamaların olduğu ancak mal giriş çıkışının sıkı sağlık protokolleri çerçevesinde yapıldığı belirtilmiştir.

İran Gümrüğü Sözcüsü Ruhullah Latifi, geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren doğu illeri sınırlarından yolcu girişinin yasaklandığını, Pakistan vatandaşlarının Mircave ve Rimdan sınırlarından girişlerinin yasaklandığını, Afganistan vatandaşlarının da Mahirud, Doğarun ve Milak sınırlarından girişlerinin yasaklandığını ifade etmiştir.

Latifi Irak’la olan sınırlarda da kısıtlamaların olduğunu ve sadece İran vatandaşlarının girişine ve yabancı uyruklu yolcuların çıkışına sıkı sağlık protokolleri çerçevesinde izin verildiğini açıklanmıştır.

Latifi devamla ticaret akışının sıkı sağlık protokolleri çerçevesinde devam ettiğini ve ticaret alanında Arap ülkeleri ile de bir sorunun olmadığını belirtmiştir.

Haberde yer alan bilgiye göre Hindistan’da yayılan Hint Korona Virüsü nedeniyle İç İşleri Bakanlığı kararıyla Hindistan ve Pakistan ülkelerinden yolcu giriş çıkışının kısıtlandığı ifade edilmiştir.

Kaynak: İSNA Haber Ajansı, 1 Mayıs 2021